Virrei, el peix desconegut. Un tresor gastronòmic de les serralades submarines de l’Atlàntic que fins fa uns anys només consumien els pescadors de Galícia, Astúries o les Açores.

En Restaurant KRAM le ofrecemos posiblemente el mejor cabrito lechal del Principat d’Andorra, criado de forma ecológica en empresas familiares de Castilla-León.

Virrei, el peix desconegut.

Un tresor gastronòmic de les serralades submarines de l’Atlàntic que fins fa uns anys només consumien els pescadors de Galícia, Astúries o les Açores.

Enormes ulls vermells i cos comprimit donen pistes sobre l’amor per les profunditats del «Virrei» (Beryx decadactylus), un peix que habita en serralades submarines, fins als 500 metres de profunditat, alimentant-se de crustacis, peixets i calamars.

Un mos exquisit, però que només fa poc ha saltat del consum local en llocs com Astúries, Canàries i les Açores, per fer-se «Emperador» (el seu nom portuguès) dels peixos.

El quilo de virrei ronda els 60 euros i és cert que la seva carn blanca, fina, llisa, saborosa i rica en greix, és exquisida.

De color vermell i amb una mida compresa entre 25 i 50 centímetres, avui qualsevol gastrònom sospirarà davant d’una ració d’aquest peix únic, selecte i exclusiu.

El seu èxit és tan rotund i alhora tan recent, que no va ser fins al 2018 quan les primeres publicacions espanyoles especialitzades en gastronomia fora del Cantàbric van començar a explicar les seves excel·lències.
Menjar-se un «VIRREY» és un plaer i si a més ve de Galícia i pescat amb ham ni t’explico … I si per acabar t’ho menges al Kram, Vaja per al·lucinar! 💙🔪

#kram #kramandorra #andorralavella #pescadosymariscos #alfonsinos #virrey #galiciacalidade #seafoodlover #chefsoninstagram #chefandresriestra

ULTIMES NOTICIES KRAM

×